top of page

Rekonstrukce domu ve Spálené ulici


Rekonstrukce domu ve Spálené ulici

Zahájení projektu květen 2015, předpokládané dokončení 31. 1. 2016,

Objekt: Spálená 5, Praha 1, Multifunkční budova.


Budova se nachází ve Spálené ulici v centru Prahy, mezi Národní třídou a Karlovým náměstím, jen pár desítek metrů od tramvajových zastávek a od stanice metra linky B. V bezprostředním okolí domu se nalézá velké množství obchodů, služeb, restaurací, kaváren, klubů a také nedávno revitalizovaný park na Karlově náměstí. To vše umožňuje vysoký standard s vynikající infrastrukturou a veškerým komfortem na dosah jak pro luxusní bydlení, tak pro komerční využití.

Ve fotodokumentaci si můžete prohlédnout průběh výstavby a aktuální stav:


Stávající administrativní budova bude kompletně přestavěna v moderním designu, ovšem s ohledem na její přirozené začlenění do okolní zástavby. Stane se multifunkčním objektem s celkovou plochou 4479 m². Prostory situované do Spálené ulice budou sloužit především jako kanceláře, dále se také počítá např. s atypickými ateliéry pro všestranné využití.


Přízemí bude patřit obchodním prostorům s impozantními skleněnými výlohami. Vyšší patra budovy budou využita ke stavbě luxusních bytů spojujících moderní design se zachováním původních dekorativních prvků, například dvoukřídlých dveří, zdobených zábradlí, terazzových dlažeb apod. Penthousy v posledních patrech budovy nabídnou svým novým majitelům neopakovatelný výhled na Pražský hrad.


Podzemní garáže poskytnou 33 parkovacích stání, ve dvoře vznikne zahrada s lavičkami, fontánou a uměleckými objekty.

Některé části objektu jsou již před dokončením:

Další fotogalerie:

bottom of page